Ensimmäinen ajotesti

Tein ajotestin rungon toisella versiolla ja siitä löytyi muutama ongelma. Akun lisäämisen jälkeen rungosta tuli etupainoinen, jolloin 3D-tulostetut renkaat eivät saaneet pitoa. Mietin renkaiden päällystämistä esimerkiksi teipillä, mutta luultavasti pito ei olisi riittänyt siltikään. Raspberry pin pidike ei myöskään toiminut halutulla tavalla, vaan kortti tahtoi hypätä pois lyhyistä muovitapeista. Lisäksi johtojen sitominen osoittautui hankalaksi ja ne jäivät roikkumaan rungon takaosasta vapaaksi.

Ohjelmistopuolella koodin toiminnallisuus näytti hyvältä ja servot pyörittivät renkaita samaa tahtia. Käytettävyyttä täytyy hieman miettiä, sillä nyt täytyi olla kannettavalla SSH -yhteys Raspberryyn. SSH:n kautta hoidin Node.js palvelimen käynnistämisen ja lopettamisen. Renkaiden pysäyttäminen oli myös hankalaa kännykällä. Täytyy varmaan lisätä jonkinlainen raja-arvo, jolla ollessa lähetetään nollaa palvelimelle.

Uutta runkoa en lähde enää tekemään kokonaan tulostamalla. Nykyisenkin rungon tulostamiseen meni 16 tuntia. Lisäksi olisi varmaan parasta hylätä renkaat ja muuttaa robotti toimimaan telaketjuilla.