Demo julkistettu

August 13th, 2008

Eilen saatiin sitten viimein demo, jota on lupailtu jo tammikuusta asti, julkistettua. Kevään aikana kehitystyö on ollut hieman hitaampaa kuin viime vuonna, mutta tämä oli odotettavissa. Koodi puoli alkaa olemaan (toivottavasti) pieniä viilauksia ja mahdollisia bugikorjauksia vaille valmis. Tänä iltana tosin vietin vielä muutaman tunnin debugatessa dedicated serveriä. Toivottavasti se alkaa lähiaikoina toimimaan ja saataisiin siten serveritilanne paremmaksi. Yllättäen Peliplaneetta huomio julkaisun myös. Demon julkaisusta on itse ilmoitettu pelin sivujen lisäksi Suomipelit.comin foorumilla, joten ilmeisesti viime vuotinen Assemblyilla vierailu toi jonkinlaista julkisuutta heikosta menestyksestä huolimatta.

Koulut alkavat taas parin viikon päästä, joten uusien projektien käynnistäminen on hieman niin ja näin. Ideoita kyllä piisaisi ja ehkä jonkin pienen projektin koitan tässä talven päälle vielä kehittää. Ensi talvena on näillä näkymin edessä gradun kirjoitus, joten kovin suuria projekteja tuskin tulee aloitettua

Natami

July 21st, 2008

Selailin tässä taas pitkästä aikaa Saku-foorumia ja sieltä sattui silmiin viestiketju Natami laitteesta. Sivujen selauksen perusteella kyseessä on mielenkiintoisen oloinen laite. Natamin tavoitteena on tehdä Classic Amiga yhteensopiva tietokone toimimaan yhdellä piirillä. Laitteeseen on tulossa verkkokortti ja usb tuki, joten nollamodeemikaapelin ja diskettien kanssa pelaaminen Amigan yhteydessä jäisi pois. Sivujen mukaan kehittäjäversio, joka on ilmeisesti pc emolevyn kokoinen, pitäisi olla tulossa jo tänä kesänä. Mikäli lopullisen version hinta jää alle 100 dollarin, kuten sivut lupailevat, menee tuo laite varmasti hankintaan.

Verkon uudelleen suunnittelua

July 20th, 2008

Kabinetti projekti on valitettavasti vuoden päivät polkenut paikoillaan. Itse kabinetti on edelleen autotallissa odottamista kyytiä kämpälleni ja tietokone makaa nurkassa, koska sen virittelemiseen ei ole paikkaa. Sain hankittua kuitenkin alkukesästä 2.1 kaiutin sarjan, jossa on erikseen äänenvoimakkuuden säätö. Tämän ansiosta pelistä ei tarvitse poistua, jotta ääntä voi säätää.

Tämän hetkinen lähiverkkoni kämpällä muodostuu Telewellin neljä porttisesta ADSL modeemista ja Fonin wlan laitteesta. Modeemista lähtee piuhat serveriin, pöytäkoneeseen, Xboxiin sekä Fonin laitteeseen. Xboxin ja pöytäkoneen välille on lähiverkko luomalla virtuaalinen verkkokortti ja antamalla sille sekä Xboxille 192.168.0.0 alueen ip. Virtuaalinen verkkokortti toki häviää jokaisen buuttauksen yhteydessä, joten se täytyy aina muistaa laittaa uudelleen käyttöön, kun Xboxin käynnistää.

Uudelleen järjestely on siis tarpeen. Kabinetti koneelle on saatava verkkoyhteys ja mielellään sisäverkon ip alueelle. Muuten on vaarana, että verkoyhteys kierrätetään ulkoverkon kautta ja tämä hidastaa tiedonsiirtoa huomattavasti. Lisäksi hankin Linksysin NSLU2 laitteen toimimaan verkkokiintolevynä. Laitteeseen meni heittämällä lähes täyden Linux järjestelmän mahdollistava firmware (Unslung), mutta siitä enemmän myöhemmässä postissa mikäli keksin tuolle jotakin mielenkiintoista tekemistä.

Hankintaan meni siis Linksysin tekemä WRT54G. Sain huutonetistä tuon noin puoleen hintaan uuteen verrattuna. Laitteessa on 4 porttia + wan portti, joten se riittää juuri nykyisille laitteille. Laite ei tosin vakiona tue kuin yhtä SSID:tä, joten mahdollinen vierailija verkko täytyy toteuttaa eri konstilla. Tosin laitteen portit tulevat jo nyt täyteen, joten toisen kytkimen tai tukiaseman hankkiminen voi tulla ajankohtaiseksi jossakin vaiheessa. Kolmannen osapuolen firmwarella WRT54G:n saisi tukemaan useampaa langatonta verkkoa, mutta en toistaiseksi ole sitä asentanut.

Ajatus olisi siis pistää WRT54G:n kiinni pöytäkone, Xbox, kabinettikone ja NSLU2. Lisäksi wlan jakaa yhteyttä Wiille sekä kannettavalle. Serverikone saa pysyä vielä kiinni suoraan modeemissa ja hakea ulkoverkon ip:n sitä kautta. NSLU2 tulee toimimaan mediakirjastona Xboxille sekä mahdollisesti kabinettikoneelle. Koska kabinettikoneeseen ei näillä näkymin tule hiirtä eikä näppäimistöä täytyy tutkia mahdollisuuksia tehdä huoltotyöt toiselta koneelta. Yksi vaihtoehto olisi asentaa VNC serveri kabinettiin, jolloin konetta voisi etäkäyttää.

Teeripillin modausta

May 30th, 2008

Parina syksynä olen manannut mielessäni, kun teeret ehtivät liian kauas ennen kuin teeripillin saa pois käsistä. Maahan sitä ei oikein viitsi pudottaa, joten taskuun laittaminen on tähän asti ollut ainoa vaihtoehto. Tänään tein siis teeripilliin koukun, josta sen saa ripustettua kaulaan.

Ongelmana koukun tekemisessä oli, ettei sitä saanut kiinni oikein mihinkään pilliin. Lopulta päädyin ratkaisuun, jossa tein koukun  rautalangan pätkästä ja juotin sen kiinni pillin päähän. Juotoksessa käytin normaalia juotostinaa ja ainakin alustavasta näyttää, että se pysyy kiinni kohtalaisen hyvin. Viimeistelyn tein 80, 180 ja 240 vahvuisilla hiomapapereilla.

Vuoden ensimmäinen kirjoitus

January 16th, 2008

Näköjään jäänyt tämä blogin kirjoittaminen aika vähälle ja varsinkin Wotssin osalta. Edellinen kirjoitus näyttäisi olevan jo muutaman kuukauden vanha. Peli ei suinkaan ole ollut jäissä silti mutta jostakin syystä ei ole ollut intoa kirjoitella blogiin asiaa.

Demo version julkaisu lähestyy ja siinä on betaan verrattuna laitettu lähes kaikki uusiksi. Toivottavasti saamme sen ulos lähiaikoina, joten pääsette testaamaan sen itsekin. Ennen demon julkaisua olisi tarkoitus pitää isompi testi sessio, jotta demo versiosta saataisiin karsittua bugit mahdollisimman hyvin. Demon julkaisun jälkeen pelin kehitys luultavasti laitetaan jäihin kevään ajaksi. Tarkoitus olisikin ottaa käyttöön bug tracker -ohjelmisto.

Tein tieteellinen viestintä -kurssille raportin Wonders of the seven seasin kehittämisestä tähän asti. Raportissa on pohdittu hieman yleisemmin indie pelikehityksen ongelmia sekä kerrottu Wonders of the seven seasin kehittämisen eri vaiheista

Ohjauspaneeli johdotettu

December 18th, 2007

Sain ohjauspaneeliin johdot paikalleen. Pikaisen testauksen jälkeen ipac näyttäisi toimivan oikein. Joystickeissä on vikana, että ne jäävät jumiin kulmiin ja ne täytyy palauttaa käsin sieltä, mutta muuten ne vaikuttavat hyviltä. Johtoa ohjaus paneeliin meni viitisentoista metriä. Yllättävänkin paljon kun ottaa huomioon, että napit ovat noin 0,18 neliön alalla. Vedonpoistaja jäi vielä ohjauspaneeliin tekemättä, joka saattaa osoittautua ongelmaksi kun ohjauspaneelia liikuttelee.

Seuraavaksi pitäisi ruveta suunnittelemaan tietokoneen ohjelmistopuolta tosissaan. Päävalikon koodaan luultavasti itse. Kirjastoksi olen suunnitellut pygamea, koska sillä saisi kohtalaisen helposti toteutettua taustakuvan ja napit. Täytyy vielä suunnitella päävalikon toteutusta. Tietokoneen asennus jää luultavasti joululoman jälkeen, sillä autotalliin ei taida uskaltaa konetta viedä. Kabinetta pitäisi siis siirtää lopulliseen paikkaansa ennen koneen asennusta.

Ohjauspaneeli edistyy

December 8th, 2007

Viimein ohjaus paneelin osalta tapahtuu edistystä. Napit ja joystickit ovat paikallaan, mutta johto loppui kesken jo maadoitus johtoa vetäessä. Ensi viikolla täytyy hakea vielä muutama metri sähköjohtoa lisää. Myös liittimiä täytyy hankkia muutama lisää.

Lopuksi kuvat ohjauspaneelista auki ja kiinni.

Takapakkia ohjauspaneelin kanssa

November 26th, 2007

Ohjauspaneelina ollut liimapuulevyn palanen halkesi saumastaan. Ilmeisesti sitä oli sahattu liikaa, jotta napit ja näppäimet saisi suoraan laminaattiin kiinni. Nyt täytyy etsiä sitten, jokin toinen vaihtoehto. Harmi sinänsä kun tuli ostettua vähän turhan matalia joystickkeja. Nyt niitä ei saa upotettua suoraan levyyn, koska levy tulee liittimien tielle. Toisaalta, jos ne kiinnittää suoraan levyn alapuolelle, tikut jäävät turhan lyhyiksi. Täytyy varmaan koittaa jostakin hankkia ohuempaa levyä ohjauspaneeliin.

Lisää nappeja hankittu

November 12th, 2007

Viikonloppu vierähti Kajaanissa, joten kabinetti ei pahemmin edistynyt. Sain eilen liimattu puun palaset, joihin flipperi napit tulevat. Tänään kävin yliopistolta tullessa hakemassa pari nappia lisää. Valitettavasti pinmame on saatavilla vain Windowsille, mutta täytyy kokeilla winen avulla ajaa sitä. Mame käytössä nuihin nappeihin voi asettaa vaikka pause ja esc näppäimet. Kajaanista lähti mukaan katkaisimella varustettu jatkojohto. Toivottavasti saan tietokoneen biosista säädettyä tietokoneen käynnistymään heti kun virrat on kytketty.

Hintaa napeilla ja tarvittaville liittimille 6,60 e ja jatkojohdolle 5 e. Ensi viikonloppuna toivottavasti pääsen laittamaan ohjauspaneelin viimein kasaan ja keskittymään tietokoneen asennukseen.

Laminaatti liimattu

November 8th, 2007

Laminaatti on nyt liimattu liimalevyn päälle ja täytyy koittaa viikonloppuna sahata se oikean muotoiseksi. Laminaatti tuli hieman vinoon, mutta se ei haitanne juurikaan. Onneksi on se toinen levy vielä kokonaisena tallessa. Rupesin myös suunnittelemaan flipperi nappien lisäämistä ohjauspaneeliin. Täytyy vain toivoa, että puun palaset pysyvät paneelin pohjassa liimalla kiinni sillä tuon laminaatin lisäyksen jälkeen ei pahemmin ruuveja saa laitettua.

Tutkin tarkemmin joystickejä ja tikut ovat jotakin kumimaista ainetta. Ei taida tuota uskaltaa ruveta maalaamaan, jotta ei liuottimet sulata tikkuja. Eilen satoi maahan lumi tänne päin eli taitaa jäädä mahdollinen pintakäsittely ensi kesään. Täytyy miettiä talven aikana mitä tuolle keksisi. Katselin kyllä jo valokuvapaperia kuvioiden tulostusta varten. Kuvien kiinnitys saattaa olla suhteellisen hankalaa ja vaatisi luultavasti vähintään lakkauksen päälle.